Loslaten & het Licht van de Hoop

– december 2011 –

Op weg naar het omslagpunt op 21-12-2012 waarbij de aarde en iedereen die daarop leeft wordt opgetild naar een hoger trillingsniveau, is op 11-11-11 weer een stap gemaakt waarbij de trilling van de aarde en daarmee van onszelf omhoog is gegaan. Een nieuwe periode is daarmee aangebroken.

Op 11-11-11 is het om 11.11 uur even – een minuut – stil geweest in het universum en daardoor op aarde. Een magisch moment dat voor velen voelbaar was en wellicht heb je het zelf ook ervaren. Het was een moment dat door velen op aarde bewust in meditatie werd ervaren en beleefd.

Tijdens de intensive 11-11-11 hebben de deelnemers dit moment ook sterk kunnen ervaren en was het opval­lend dat het niet alleen in ons, maar ook om ons heen ook daadwerkelijk stil werd.
Je hoorde geen geruis meer van de bomen en de vogels die volop aanwezig waren hielden voor één minuut hun ‘mond’. Het was of alles en iedereen de adem voor één minuut inhield. Een heel bijzonder en mooi moment. Een moment dat een gevoel van rust, vrede en eenheid bracht.

11-11-11 was ook het moment dat het Licht van de Hoop naar aarde kwam en hier verankerd mocht worden. Het Licht van de Hoop dat iedereen die zich er voor open stelt zal ondersteunen in deze woelige tijden en tijdens de komende veranderingen op weg naar 21 december 2012.

11-11-11 is het begin geweest van een periode waarbij de nadruk ligt op loslaten. Een periode die nog duurt tot 28 februari 2012. De één loopt in dit proces voor en een ander volgt wat later.
Het is een proces waarin al het oude dat je niet meer dient mag worden losgelaten. Het gaat om het loslaten van oude gewoonten, overtuigingen, gedrag en ervaringen die ballast voor je zijn. Dat wat niet meer klopt mag worden opgelost. Het is de aanzet naar het worden en zijn wie je daadwerkelijk bent. Een ieder die zichzelf ontwikkelt en bezig is met bewustwording zal deze verandering ervaren en in staat zijn hierin mee te gaan. Daarnaast is het ook een periode waarin relaties met dierbaren een andere vorm kunnen krijgen. Er zullen deuren sluiten, maar dan openen zich ook nieuwe deuren.

Het draait in deze periode van loslaten zowel om dit als vorige levens. Het ene moment is hierbij een bewust loslaten nodig en op een andere moment kan dit proces meer onbewust plaatsvinden. Wat je vaak ervaart is dat je gevoelsmatig en in gedrag heen en weer geslingerd wordt tussen een opgeruimd gevoel en de wereld aankunnen én gevoelens van rouw en verdriet die je niet goed kunt plaatsen en je tijdelijk belemmeren in je doen en laten. Het hoort er allemaal bij en kan gepaard gaan met fysieke klachten rondom de rug en nek,maag, darmen en de nieren.

Wellicht kun je hier zelf goed doorheen komen en wellicht kun je steun van anderen om je heen gebruiken of van professionele hulp. Voel goed voor jezelf wanneer je hierbij hulp nodig hebt en gun jezelf dat ook. En bij klachten geldt: loop hier niet te lang mee door!

En onthoud als het even zwaarder voor je voelt dat er altijd een puntje licht te vinden is, een sprankje hoop dat je weer terugbrengt op een lichter pad.

When times are hard
May your heart never
Turn to stone
When shadow fall on you – remember –
You never walk alone

                                                                                              (Irish blessing)

Sattva en Full Circle Instituut bieden ondersteuning bij de ontwikkelingen die we als mens doormaken. Deze zijn immers inherent aan het toenemende energiepeil, het verhoogde trillingsniveau op aarde. Je kunt hiervoor individueel terecht (procesbegeleiding in de vorm van therapie of coaching) of middels de cursussen, intensives, retraites en workshops die wij aanbieden. In principe zijn al onze trainingen vanuit hun eigen specifieke benadering geschikt om je eigen proces aan te gaan. Bijvoorbeeld bewustwording van processen die in je plaatsvinden, gebeurtenissen een plek geven, opruimen van oude ballast, loslaten van dat wat niet meer bij je past, ontdekken wat je doel is hier op aarde, zingeving, toegang krijgen tot een groter veld van informatie, (spiritueel) groeien en ontwikkelen. Het hoort allemaal bij de stap naar een hogere trillingsfrequentie, naar een hoger bewustzijn.

En wij doen dit vanuit een ‘down to earth’ werkwijze, met beide voeten op de grond.

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp