Inspirals 2018

Inspiral – Verandering

– 5 september 2018 –

De afgelopen zomer en ook nu nog is een periode die in het teken staat van diepgaande processen en verandering. Van opnieuw voelen, de verbinding aangaan en van daaruit vanuit je eigen basis weer naar de wereld gaan.

Zelf heb ik deze zomer ook gebruikt om terug te gaan in mezelf en echt weer thuis te komen bij mezelf. Een zomer van voelen, ervaren en keuzes. Keuzes hoe ik mijn leven de komende tijd wil vormgeven en inrichten. En hierbij was het letterlijk en figuurlijk opruimen, opschonen van oude ballast op een heel diep niveau.
Het heeft heling gegeven voor mijn lijf, ruimte gegeven in mijn hoofd, een hoog energiepeil, inspiratie en creativiteit én een trillings- en bewustzijnsverhoging
waar ik al een tijd tegenaan zat. Om dit laatste te bereiken waren alle ervaringen van de afgelopen maanden noodzakelijk. Lang niet altijd even leuk, ook pijnlijk, bijzonder, mooi en dus ook helend en transformerend. Zodat ik nu weer vanuit een hernieuwd ‘Zijn’ mijn pad kan vervolgen. Levend vanuit mijn hart en vanuit blijheid in de verbinding met mezelf.

Heb jij ook de afgelopen zomer en wellicht nu ook nog ervaren dat je tegen dingen aanloopt, er ervaringen op je pad komen waar je mee hebt te dealen
en dat je door processen heengaat? En dat je vaak niet goed snapt hoe dit komt. Is er door je heengegaan: ‘dit heb ik toch al verwerkt, waarom moet ik hier nu weer doorheen?’
Weet dan dit alles met de huidige energie te maken heeft: het is een tijd van verandering.
Een tijd om alles wat je niet langer dient, wat niet langer bij je past los te laten. Dit kunnen materiële zaken zijn, werk, mensen of bijvoorbeeld een leefstijl. Verandering is er altijd, maar nu wel heel specifiek. Het vraagt teruggaan naar jezelf, de verbinding aangaan en voelen. Voelen wat nu bij je past en hoe je nu verder wilt. Doelen of je richting opnieuw bepalen.

Eigenlijk een heel mooi proces. Een proces waarbij je ‘het oude’ nog een keer tegenkomt – al is het vaak in een iets andere vorm – om vervolgens je pad vanuit een hernieuwd ‘Zijn’ te vervolgen.

Verandering zorgt vaak voor processen die regelmatig ook begeleiding nodig hebben of voor de wens jezelf meer te willen ontwikkelen op het gebied van persoonlijke groei en bewustwording, balans, leefstijl, bewustwording, intuïtieve of energetische ontwikkeling, omgaan met gevoeligheid, zingeving en meer.
Het aanbod van Full Circle Instituut en Sattva biedt hiervoor op verschillende manieren mogelijkheden!

Dus wil jij de komende periode met jezelf aan de slag? Werken aan balans in jezelf, leren meer vanuit je intuïtie te leven, processen doorlopen,
werken aan je bewustwording, leren werken en helen met energie, doelen helder krijgen en plannen vormgeven en uitvoeren of ….
Individueel of groepsgewijs kun je met en voor jezelf bij ons terecht.

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp

Inspiral – Connect

– 25 juli 2018 –

Dit is een zomer voor innerlijke processen. Een zomer om helemaal naar binnen te keren en je eigen proces aan te gaan. De weg naar jezelf, de verbinding met jezelf, met je hoger zelf en je met oorsprong.
Her-inneren en verbinden. Opschonen en helen van die delen in je die nu wakker worden. Oude pijn, verdriet, gemis, alleen voelen en meer. Alles wordt deze zomer op een diepere laag aangetrild en vraagt jouw aandacht.
Een tijd om ruimte te maken voor jezelf, rust te nemen en in contact te zijn met de natuur. Omarm dit proces en zorg goed voor jezelf!

Dit proces loopt al sinds juni en zal vanaf vandaag tot medio augustus het sterkst zijn. Want energetisch gebeurt er vanaf nu veel!

Vier bijzondere dagen
Deze reeks dagen begint vandaag met ‘de dag buiten de tijd’. Een dag met de  energie van tijden van weleer; de tijd van de Maya’s. Volgens de Maya kalender eindigt het jaar op 24 juli en start het nieuwe jaar op 26 juli (hun jaar bestaat ui 364 dagen). De dag ertussen is ‘de dag buiten de tijd’. Een dag voor bezinning.
Vandaag 25 juli is dan ook de dag om te voelen waar je staat en je pad – je levensdoel – opnieuw te omarmen en een extra impuls te geven.
Een dag om je leefstijl onder de loep te nemen en te bepalen waar je deze eventueel wilt aanpassen.
Een dag voor zelfreflexie, verbinden met je hart, je ziel en met je levensdoel, je pad.
En dan volgen aansluitend de drie dagen van de maan. Donderdag de 26e, ook de start van het nieuwe jaar volgens de Maya kalender, is de krachtige energie van de volle maan al sterk voelbaar en deze wordt vrijdag de 27e nog eens versterkt met een volle maan met een eclips (hier in Nederland zichtbaar); een zogenaamde bloedmaan. Dit is het moment om je doelen voor de komende periode extra te bekrachtigen.
De energie van deze volle maan werkt ook zaterdag de 28e nog sterk door. Dus neem dan tijd en ruimte om de energie en je intenties te integreren.
(Voor de mensen met Cosmic Light Energy: mediteer en doe deze dagen een Zielsintegratie).

Leeuwenpoort
Maar er gebeurt nog meer, morgen de 26e opent ook de Leeuwenpoort (deze sluit weer op 12 augustus).
Tussen 26 juli en 12 augustus komt opnieuw een sterke energie binnen op aarde die haar hoogtepunt heeft op 8-8-2018.
De energie is krachtig en openend en zorgt voor een sterke impuls voor je groei en bewustwording.
Je wordt aangesproken in je eigen kracht te gaan staan en de volle verantwoordelijkheid voor je leven te nemen op weg naar zelfmeesterschap.

Maak gebruik van deze energetisch krachtige periode om jezelf verder te brengen op je pad. Misschien krijg je het gevoel van een rollercoaster, maar als je met jezelf aan de slag gaat wordt het een waardevolle en mooie periode.

Ga jij deze zomer ook je innerlijke proces aan?

De Spirituele Transformatiedag ‘Connect – Verbinding’ sluit prachtig aan op deze periode.
Er zijn nog een wat plaatsen, dus meld je snel aan als je erbij wilt zijn.
Meer informatie/aanmelden

Dit Is het voor nu. Ik ga weer terug de stilte in tot medio augustus. Heb een goede en mooie tijd.

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp

Inspirals 2017

Inspiral – Soms is het tijd

14 september 2017

Soms is het tijd. Tijd om een stap terug te doen. Na een bijzonder hectisch jaar keert nu de rust weer. Gewoon omdat ik daar voor kies.

Met het voorbereiden en opzetten van de opleidingen, de splitsing van de praktijk en privé met alle perikelen die daar onverwacht bijkwamen en het ‘gewoon’ door laten lopen van de vaste werkzaamheden, is er veel druk op de ketel komen staan. Daarnaast is er ook op energetisch en spiritueel gebied veel gebeurd. En dit alles bij elkaar heeft zo z’n doorwerking.

Tijd dus om meer ruimte en rust voor mezelf te creëren, zodat ik vanuit innerlijke balans, creativiteit en flow alles in goede banen kan en blijf leiden.
Een tandje omlaag in het tempo en toestemming aan mezelf om vanuit ‘doen door niets te doen’ het te laten komen en ontstaan.

Klinkt dit abstract? Voor mij niet. Het is voor mij leven vanuit ‘Zijn’, vanuit de verbinding met mezelf, vanuit mijn HART. Voelend wat goed voor mij is, goed zorgen voor mijzelf, zodat ik van daaruit er ook voor anderen kan zijn.

En dat werkt. Zodra ik uit de versnelling stap, komt de inspiratie en is er inzicht en overzicht. Het stroomt!

Praktisch betekent dit:
– tijd en ruimte voor mezelf;
– tijd en ruimte voor ontwikkelen op werkgebied;
– de praktijk draaien in een iets andere indeling;
– gedeeltelijk aanpassen van de planning.
Oftewel: keuzes maken en prioriteiten stellen. 😉

Doe jij dit ook wel eens, die pas op de plaats maken?
En hoe doe je dit dan? Alleen of met ondersteuning?
Binnen Full Circle Instituut en Sattva hebben we meerdere mogelijkheden je hierbij te helpen.

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp

Inspiral – Een rijk gevoel

27 augustus 2017

Rijk. Dat is het gevoel dat bij mij bovenkomt. Rijk in wat ik zelf mag meemaken en rijk in wat ik mag neerzetten en begeleiden.

In de afgelopen weken gebeurde er op trillingsniveau heel veel. De ene energieverhoging volgde in snel tempo op de andere. Met als hoogtepunt afgelopen maandag met de combinatie van de eclips en de nieuwe maan.
De energiegolven beginnen nu weer wat af te nemen, de piekervaring is voorbij. Maar tot het einde van dit jaar zal de doorwerking van deze energy-shifts voelbaar zijn. En ook nieuwe energiegolven zullen blijven volgen.

Zelf ben ik in hoog tempo met de trillingsverhogingen meegegaan. Dit betekende fysieke verschuivingen, energetische verhogingen en vooral ook uitbreiding op bewustzijnsniveau. Een nieuwe dimensie heeft zich bij mij geopend. Iets wat haar bedding mocht vinden tijdens de Cosmic Light Energy – Verdieping III die afgelopen vrijdag is afgerond. Het heeft mooie en diepe ervaringen opgeleverd voor allen!
Ervaringen die nog zullen doorwerken en verder uitgewerkt mogen worden.

In ieder geval betekent het dat de cursussen Cosmic Light Energy verder zullen gaan dan Verdieping III.
Meer informatie hierover volgt zodra dit meer vorm heeft gekregen.
Ik houd jullie op de hoogte.

Hoe heb jij deze periode van hoge energieverschuivingen ervaren?

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp

Inspirals 2016

Inspiral – De start van een nieuwe dag

1 december 2016

Vanaf augustus 2016 plaats ik op de verschillende Facebookpagina’s met regelmaat korte berichten die iets brengen: informatief, inspirerend, ervaringen uit de praktijk, tips, gelezen/gezien en meer.
Vandaag de mooie tekst van de Dalai Lama … laat je er door inspireren.

A Precious Human Life

‘Every day, think as you wake up,
Today I am fortunate to have woken up,
I am alive, I have a precious human life.
I am not going to waste it.
I am going to use all my energies
to develop myself,
to expand my heart out to others,
to achieve enlightenment
for the benefit of all beings.
I am going to have kind thoughts
towards others.
I am not going to get angry,
or think badly about others.
I am going to benefit others
As much as I can.’

– H.H. The XIV Dalai Lama –

Met welke gedachte sta jij ‘s ochtends op, met welk uitgangspunt ga jij de dag in?

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp

Inspiral – Inspiratie

Maandag 31 oktober 2016

Er zijn wel eens momenten dat bij mij de flow uit mijn dagelijkse leven lijkt te verdwijnen. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Het is voor mij wel altijd het moment om naar binnen te keren en weer contact te maken met mezelf en met mijn hart. Want in de verbinding met mezelf en levend vanuit mijn hart komt de flow weer op gang en daarmee ook mijn creativiteit en inspiratie. Er is weer balans tussen voelen en denken.

Voor het opdoen en uitwerken van ideeën, het schrijven van een boek, het maken van trainingen en lesprogramma’s of voor bezinning heb ik soms meer ruimte nodig. Letterlijk de ruimte hebben, maken en voelen om ideeën tot bloei te laten komen of om dingen op z’n plek te laten vallen.
Op dit soort momenten trek ik me terug in de bossen en soms ook bij het strand. Wandelen door de natuur en zijn in een (andere) natuurlijke omgeving geeft mij de ruimte en inspiratie voor de dingen die ik wil uitwerken of aanpakken. Vanuit deze natuurlijke inspiratie, met de ruimte om me heen gaat mijn creativiteit stromen, komt de flow en ontstaan ideeën en plannen én krijgen deze vorm. Of kom ik tot rust en heb ik helder hoe ik van daaruit verder wil.
Ook tijdens de intensives en retraites die ik geef zie ik dat de natuur en de andere setting inspirerend werkt voor de deelnemers en ze in korte tijd verder brengt.

Voor mij is het vooral de natuur die inspireert, maar ook reizen, kunst, cultuur, lezen of bijvoorbeeld muziek zijn inspiratiebronnen.

Hoe doe jij inspiratie op?

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp

Inspiral – Bereikbaar … of niet

Woensdag 5 oktober 2016

Met alle technische mogelijkheden die tot onze beschikking staan krijgen we niet alleen de beschikking over veel informatie. Nee, het vergroot ook onze bereikbaarheid.

Overal om je heen zie je mensen, zowel volwassenen als jongeren, bezig met hun mobiele telefoon. Vele van ons zijn dan ook dag en nacht bereikbaar via telefoon, mail of social media. Maar dat niet alleen, veel mensen willen ook helemaal niets missen. En daarmee is de afhankelijkheid van de technologie geboren.

Raar genoeg wordt het echte sociale contact met de mensen om je heen hierdoor juist minder. Waar is het onverwachte goede gesprek in de trein of in het restaurant. De afleiding ligt continu op de loer met elke volgende piep van een apparaat.
De vraag is of je dit echt wilt.

Zelf kies ik er bewust voor op bepaalde momenten helemaal niet bereikbaar te zijn, dan is het ‘me-time’. Even niet de wereld, maar tijd voor mezelf. Telefoon en computer uit, antwoordapparaat voor de zaak aan zonder geluid en gewoon met en bij mezelf zijn. Een moment van opladen, ontspannen of bijvoorbeeld weer helemaal contact maken met mezelf. Tijd voor meditatie lezen of mooie muziek. Lekker schrijven zonder gestoord te worden. Of gewoon helemaal niets.

Hoe doe jij dat eigenlijk, hoe bereikbaar ben jij?

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp

Inspiral – De kunst van het loslaten

Woensdag 28 september 2016

Met de komst van de herfst gaan ook de bladeren vallen. De bomen en struiken laten het oude los en maken zich stap voor stap op voor hetgeen er komen gaat, voor het nieuwe.
Een natuurlijk proces dat elk jaar terugkomt en een metafoor is voor ons.

Want ook voor ons is dit het moment om te kijken en te voelen wat je niet langer dient of past. Wat je terughoudt om verder te gaan of om nieuwe dingen aan te gaan. Dit kunnen situaties, mensen of dingen betreffen.
Door in jezelf te keren, door te kijken en te (door)voelen in jezelf wordt duidelijk wat voorbij is, wat klaar is. Zo wordt het mogelijk op je eigen manier afstand te nemen van dat wat niet langer bij je past op welke manier dan ook. Kun je er vervolgens afscheid van nemen en mag het losgelaten worden.

Soms kan een ritueel hierbij helpen. Een ritueel dat je helemaal zelf vorm kunt geven. Bijvoorbeeld door er een brief over te schrijven (afstand nemen) en die vervolgens voor te lezen (afscheid nemen) en dan in het vuur te laten transformeren (loslaten).
Of door iets te maken of juist iets letterlijk op te ruimen. In ieder geval mag je op jouw manier bewust stilstaan bij zo’n moment en er iets mee doen.

Met het afscheid nemen, met het loslaten van het oude, komt er ook ruimte voor het nieuwe, een nieuw begin. Ben je vrij de toekomst in te gaan en wordt deze ook steeds duidelijker. Je mag openstaan voor wat er komen gaat en dit omarmen.

En besef dat bij afscheid nemen van iets dierbaars je de herinneringen in je hart zult meedragen.

Wat ga jij loslaten in de komende periode?

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp

Inspiral – De kop is eraf

Dinsdag 20 september 2016

Vandaag gestart met het geven van de training Stressrelaese & Meditatie/Mindfulness bij een internationaal bedrijf in Amsterdam.

Auto volgeladen met meditatiekussentjes en -matjes en op pad. Door hectisch A’dam met hindernissen naar midden in het centrum. Stuurmanskunst nodig om te kunnen parkeren in de kleine ondergrondse garage. Zou er haast stress van krijgen, maar ik vond het eigenlijk gewoon leuk.

Daarna mooie les gedraaid, waar mensen nu al wat aan hadden en ook relaxter dan anders naar huis gingen.
Dat is toch altijd weer mooi.

Daarna pakken en op huis aan met een blij voldaan gevoel.
Ik kijk uit naar de volgende vier keer.

Ook wat voor bij jou op kantoor? Er is veel mogelijk, dus neem gerust contact op.

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp

Inspiral – Een keuze

Maandag 12 september 2016

De laatste weken kom ik in de praktijk van Sattva weer veel het eeuwige ‘moeten’ tegen. Herkenbaar …?
Weet je dan ook dat ‘moeten’ vaak onbewust stress, boosheid en weerstand oplevert. Dat je energie er door weglekt. En dit is precies wat je niet wilt.

Maar hoe voorkom je dat je je laat ‘gek maken’ door dat ‘moeten’ van jezelf.
Om te beginnen maar eens even diep ademhalen …
En besef dan dat ‘moeten’ een werkwoord is dat je eigenlijk gewoon kunt schrappen of vervangen door een ander woord zonder lading.

In plaats van ‘ik moet boodschappen gaan doen’, wordt het ‘ik ga boodschappen doen’. Spreek deze zinnetjes maar eens voor jezelf uit en voel het verschil in je lichaam.

‘Moeten’ geeft het gevoel dat je iets opgelegd krijgt, dat je geen keuze hebt. Maar jij geeft jezelf dus geen keuze. Want als je iets doet dat je nodig vindt of wilt, dan kies je ervoor. Bijna altijd omdat het je indirect iets oplevert. Een lekkere maaltijd, een diploma, een inkomen en ga zo maar door.

Kijk de komende week maar eens wat het met je doet als je ‘moeten’ uit je woordenboek schrapt en er ‘kiezen’ voor in de plaats zet.

Succes.

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet

Inspiral – Een eigen plek

Woensdag 7 september 2016

Er zijn zo van die momenten dat je even helemaal op je zelf wilt zijn, een plekje om te mediteren of je te bezinnen. Een plek alleen voor jou om even helemaal tot jezelf te komen, waar je je kunt focussen op jezelf.

Zo’n plek kan in specifiek plekje zijn een grotere ruimte als je goed bent in afsluiten van de omgeving, een apart kamertje of bijvoorbeeld een wisselende plek die je je eigen maakt. Het kan in huis zijn, maar ook in de natuur.

Belangrijk is dat je op deze plek contact kunt maken met jezelf. De een heeft hier een meditatieruimte voor nodig, een ander heeft ergens een soort van altaartje met dierbare spullen gemaakt, maar ook een plekje in de slaapkamer of zelfs een hoekje in de woonkamer kan functioneren.

Afhankelijk van mijn stemming of mijn doel heb ik verschillende plekken. In het bos op een krachtplek of aan het water. In huis creëer ik vaak een plek met de spulletjes die ik op dat moment om me heen wil hebben, zoals bijvoorbeeld specifieke kristallen, een pendel of een foto. Muziek kan ook belangrijk zijn, net als een speciale geur (wierook).

Heb jij ook zo’n plek voor jezelf en wat werkt voor jou?

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet

Inspiral – Ontsluiten van een krachtplek

Maandag 29 augustus 2016

Afgelopen vrijdag was het tijd voor veldwerk bij mijn nieuwe locatie voor de intensives en retraites op de Veluwe.

Het is al een fijn gebied dat licht aanvoelt. En het is een mooie warme dag en al lopend door het bos en over de heide voel ik dat ik met de Cosmic Light Energy heb te werken. Zodra ik me focus op het gebied krijg ik al snel de informatie dat dit gebied ontsloten wil en mag worden. Haar oude kracht mag weer vrijkomen en versterkt worden met de Cosmic Light Energy.
Met het Cosmic Light activeer en ontsluit ik het gebied. En na het aarden en verankeren van deze krachtplek in wording op het Cosmic Light Energy Grid, voel ik hoe de energie zich via de aarde en de wortels opbouwt om vervolgens dit hele stuk bos te omringen.
Het licht, de energie is wakker en mag zich vanaf nu verder opbouwen. Hierna geniet ik nog een tijd van de omgeving.

Voor mij zijn dit soort momenten van (werken in) de natuur momenten van opladen, bezinning en contact maken met mezelf en de natuur.

Hoe loop jij door de natuur?

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet

Inspiral – Wolkenflarden

Donderdag 25 augustus 2016

Vanochtend is het weer zo’n mooie ochtend. Nog net voor de echte warmte komt naar buiten met Merlin, mijn hond.  En al wandelend geniet ik zoveel mogelijk van het moment en laat me door de natuur om me heen inspireren voor de komende dag. Vanochtend zijn het de wolkenflarden die mijn aandacht trekken.

Wolkenflarden hebben iets mysterieus doordat ze zo uitgewaaierd zijn. De transparantie geeft ze iets lichts, speels en ook sprookjesachtig. Soms lijken het ook net veertjes. Door hun vorm die vaak ook weer veranderd, kun je er bepaalde vormen in zien, vertellen ze je een verhaal, brengen ze  je inspiratie, laten ze een idee in je opborrelen, roepen ze een mooie herinnering op of laten ze je even helemaal in het moment zijn.

Voor mij ging het vanochtend over lichtheid brengen in het leven.

En o ja, de maan was er zo mooi tussen te zien.

Wat vertellen de wolkenflarden jou?

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet

P.S. Het is trouwens ook heel leuk te kijken wat kinderen hierin zien en over te vertellen hebben …